Török szakfordítás

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Török szakfordítás

A török a világ egyik legelterjedtebb nyelve, anyanyelvként körülbelül 60 millió fő, összesen pedig mintegy 75 millió ember beszéli szerte a világon. A következő országokban számít hivatalos nyelvnek: Törökország, Ciprus, Észak-Ciprus, Bulgária és Észak-Macedónia.

A török nyelv igen ősi gyökerekkel rendelkezik. Első írásos emléke, amelyet Mongólia területén találtak, a VIII. századból származik. A török nyelvben rengeteg a jövevényszó, aminek oka, hogy vándorlásaik során átvették azoknak a népeknek a szavait, írásmódját, ahol épp letelepedtek. A ma használatos latin ábécét csak viszonylag későn, 1928-ban vezették be.

A török nyelvtan a magyarhoz hasonlóan ragokra, toldalékokra épül. Ugyanakkor a két nyelv között más hasonlóságok is felfedezhetők. A magyar nyelvben rengeteg a török eredetű jövevényszó, így érdekesség, hogy alkotható egy olyan mondat, amelynek hangzása és jelentése is hasonló a két nyelven: a „Zsebemben sok kicsi alma van.” mondat török megfelelője „Cebimde çok küçük elma var.”, fonetikusan magyarul kiejtve [dzsebimde csok kücsük elma var].

Amennyiben szüksége van nyelvi közvetítésre török nyelvről, bátran forduljon a TrM Fordítóirodához, legyen szó magyar-török, török-magyar, angol-török vagy török-angol fordításról, esetleg tolmácsolásról.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

Minden esetben a feladat részletei alapján tudunk pontos és végleges árat képezni Önöknek. Ennek érdekében kérjük, lépjen velünk kapcsolatba

Török szakfordítás: szakterületeink

Török szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában):

gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, török jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti török szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles fordítás: tudjon meg többet!!

Sürgős török szakfordítások

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős török szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Gyors szakfordítást keres? Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú török szakfordítóval dolgozunk.

Mire ügyeljek sürgős török szakfordításaimmal kapcsolatban? Sürgős török szakfordítások esetén érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például:

a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása

a korábbi szakfordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából

egyedi török terminológia (azaz egyedi szótár) készítése a szakfordításra kerülő szöveghez

egy igen tapasztalt török szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani

ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több török szakfordító dolgozik

Időbe telik a kész török fordítások véglegesítése is:

ellenőrzés

igény szerint lektorálás (a szakfordítást egy másik török szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja)

egységesítés

tördelés (hiszen a forrásszöveg és a kész szöveg hossza általában eltér), formázás, a kért formátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, DTP.

igény szerinti záradékolás, hitelesítés

ha a fájlt nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a szakfordítás, illetve hiteles fordítás elkészülte után

Fordítási munkanyelveink

Török tolmácsolás

Török fordításon túl török tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Kérjen ajánlatot török szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média