Lokalizáció

Miért válasszon minket?

Számos fájlformátumban (XML, HTML, .po, XLIFF, key-value párok stb.) vagyunk képesek elkészíteni weboldalak, applikációk és más szoftverek lokalizálását.

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel. Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Lokalizáció

A szoftverek szövegei (stringek) sok esetben nem egyszerűen statikus szövegek, hanem paramétereket is tartalmazhatnak, amelyek „éles helyzetben” már a szoftverből származó értékeket vehetnek fel. Ilyenkor fontos arra is ügyelni, hogy a szöveg a helyes fordításon túl a paraméterek értékétől függetlenül minden helyzetben pozitív felhasználói élményt jelentsen.

A fordítási munka minőségellenőrzése során szoftverek esetében lényeges arról is meggyőződni, hogy a kész fordítás műszaki értelemben véve megfelelően beolvasható-e a szoftverbe (például szabályosak maradtak-e az XML tagek, és megfelelő-e a kódlap). A másik fontos lépés lehetőség szerint az „éles” ellenőrzés, amelynek során a szövegeket már a szoftver felületén kell ellenőrizni, hogy a megfelelő kontextusban is látható legyen a szöveg.

A szoftverlokalizálás esetében kiemelten fontos a fordítandó anyagok megfelelő dokumentációja, hiszen a fordítónak egy-egy szóról is el kell tudnia dönteni, hogy mire vonatkozik a kész programban (például a from szó jelenthet feladót is és kezdődátumot is).

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

szakfordítás és lektorált szakfordítás

szövegfeldolgozás programozással

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

Minden esetben a feladat részletei alapján tudunk pontos és végleges árat képezni Önöknek. Ennek érdekében kérjük, lépjen velünk kapcsolatba

Kérjen ajánlatot!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média