Szlovák szakfordítás

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Szlovák szakfordítás

A szlovák nyelv (szlovákul: slovenčina) az indoeurópai nyelvcsaládon belül a szláv nyelvek nyugati ágába tartozik. Összesen több mint 6 millióan beszélik, amelyből 4,6 millió fő Szlovákiában élő anyanyelvi beszélő. A szlovák 2004 óta az Európai Unió egyik hivatalos nyelve, illetve Szlovákián kívül Csehországban is fontos idegen nyelvnek számít, mivel használható a hivatalos kommunikáció majdnem minden területén. Szerbiában, Ukrajnában, Horvátországban és Magyarországon kisebbségi nyelv, de Észak- és Dél-Amerikában, Ausztráliában és Nyugat-Európában is jelentős számú szlovák nyelvi diaszpóra van jelen.

Az irodalmi szlovák nyelv nyugat-szlovák nyelvjáráson alapszik, közép-szlovák elemekkel. A nyelv számos jellegzetessége közé tartozik, hogy a szlovák egyike az olyan nyelveknek, amelyekre leginkább jellemző a magánhangzó-nélküliség. Ez különösen megnehezíti a szlovák nyelv tanulását, főként a hangsúly és a kiejtés szempontjából.

Szlovákiában jelentős számú magyar kisebbség él (mintegy 520 000 fő), és egyre bővülnek a szlovák-magyar politikai, gazdasági és kereskedelmi együttműködések is. Például jelentős infrastrukturális beruházásokra került sor az utóbbi időben. Ez fokozza a magyar és a szlovák nyelv közötti közvetítés igényét, melyben a TrM Fordítóiroda munkatársai kiváló partnernek számítanak az Ön vállalata számára, legyen szó magyar-szlovák, szlovák-magyar, angol-szlovák vagy szlovák-angol fordításról.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

Minden esetben a feladat részletei alapján tudunk pontos és végleges árat képezni Önöknek. Ennek érdekében kérjük, lépjen velünk kapcsolatba

Szlovák szakfordítás: szakterületeink

Szlovák szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában):

gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, szlovák jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti szlovák szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles fordítás: tudjon meg többet!!

Sürgős szlovák szakfordítások

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős szlovák szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Gyors szakfordítást keres? Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú szlovák szakfordítóval dolgozunk.

Mire ügyeljek sürgős szlovák szakfordításaimmal kapcsolatban? Sürgős szlovák szakfordítások esetén érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például:

a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása

a korábbi szakfordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából

egyedi szlovák terminológia (azaz egyedi szótár) készítése a szakfordításra kerülő szöveghez

egy igen tapasztalt szlovák szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani

ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több szlovák szakfordító dolgozik

Időbe telik a kész szlovák fordítások véglegesítése is:

ellenőrzés

igény szerint lektorálás (a szakfordítást egy másik szlovák szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja)

egységesítés

tördelés (hiszen a forrásszöveg és a kész szöveg hossza általában eltér), formázás, a kért formátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, DTP.

igény szerinti záradékolás, hitelesítés

ha a fájlt nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a szakfordítás, illetve hiteles fordítás elkészülte után

Fordítási munkanyelveink

Szlovák tolmácsolás

Szlovák fordításon túl szlovák tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Kérjen ajánlatot szlovák szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média