Szlovák-magyar fordítás

Szlovák-magyar fordítás vállalatoknak

Vállalatok részére kínált szlovák-magyar szakfordítási szolgáltatásainkat az ISO9001-es minőségirányítási rendszerünkben foglaltak szerint végezzük. Ennek értelmében minden szlovák nyelvről magyar nyelvre dolgozó fordítónk sok éves tapasztalattal rendelkező szakember, aki a kimagasló nyelvismereten túlmenően szakterületi jártassággal is rendelkezik. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan lesz jó minőségű egy szlovák-magyar fordítás.

Szlovák-magyar fordításaink számos szakterületet lefednek: többek között gazdasági (például marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turisztika), jogi, pénzügyi, műszaki (többek között építőipar, gépészet, vegyipar, járműipar), informatikai, illetve tudományos szakfordításokkal, de akár szlovák-magyar műfordítással is tudjuk segíteni cégük munkáját, és szlovák-magyar fordításaink hitelesítésével is rendelkezésükre állunk.

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

A szlovák nyelv

A szlovák nyelv (szlovákul: slovenčina) az indoeurópai nyelvcsalád nyugati szláv ágába tartozik. A nyelvet több mint hatmillióan beszélik, és ebből közel 5 millió fő Szlovákiában élő anyanyelvi beszélő. A szlovák nyelv 2004 óta az EU egyik hivatalos nyelve is, Szlovákián kívül pedig Csehországban is jelentős idegen nyelvnek számít; ott is használható a hivatalos kommunikáció majdnem minden területén. Kisebbségi nyelvként tartják számon Szerbia, Ukrajna, Horvátország és Magyarország területén, emellett Észak- és Dél-Amerikában, Ausztráliában, valamint Nyugat-Európában is jelentős a szlovák diaszpóra.

Az irodalmi szlovák alapja a nyugat-szlovák nyelvjárás közép-szlovák elemekkel. A szlovák nyelv talán legfeltűnőbb jellegzetessége a magánhangzó-nélküliség, ami nem feltétlenül könnyíti meg a szlovák nyelv tanulását, főként a hangsúly és a kiejtés szempontjából.

Szlovákiában jelentős, körülbelül félmilliós magyar kisebbség él, és egyre bővülnek a két ország közötti politikai, gazdasági és kereskedelmi együttműködések is, például jelentős infrastrukturális beruházásokra került sor az utóbbi időben. Ez fokozza a nyelvek közötti közvetítés igényét, melyben a TrM Fordítóiroda munkatársai kiváló partnernek bizonyulhatnak az Ön vállalata számára is, legyen szó akár magyar-szlovák vagy szlovák-magyar, akár angol-szlovák vagy szlovák-angol fordításokról, vagy pedig tolmácsolásról.

Hogyan készülnek szlovák-magyar fordításaink?

Néhány kivételtől eltekintve minden szlovák-magyar munka az ajánlatadással kezdődik.

Árajánlatunkban mindig törekszünk arra, hogy megtaláljuk azt a megoldást, amely révén cége szlovák nyelvről magyar nyelvre készülő szakfordítását az Önnek megfelelő módon tudjuk összehangolni a büdzsére, a határidőre és a minőségre, minőségbiztosításra vonatkozó elképzelésekkel. Nem ritka, hogy többféle ajánlatot készítünk.

Kivételt azok az esetek képeznek, amikor vállalati ügyfeleinkkel kötött egyedi megállapodások alapján egy-egy projektet (ilyenek lehetnek például a hónapról hónapra felmerülő, rendszeres szlovák-magyar projektek) külön árajánlat nélkül elkészítünk, esetenként úgy, hogy ügyfelünk beavatkozása nélkül is figyeljük a forrásként szolgáló szlovák nyelvű weboldalt vagy szlovák sajtóorgánumot, és az Önök által előre meghatározott időközönként készítjük el belőle a megfelelő magyar fordítást.

A határidőket illetően érdemes szem előtt tartani, hogy időt vesz igénybe a szövegek előkészítése (például a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása, a korábbi fordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából, egyedi terminológia (azaz egyedi szlovák-magyar szótár) elkészítése a fordítandó szöveghez). Az is fontos szempont, hogy egy gyakorlott szlovák-magyar szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi szlovák szöveget tud lefordítani a kért magyar nyelvre - ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan szükséges a szöveg egységesítése, mivel a fordításon egyszerre több fordító is dolgozik.

Időbe telik a kész fordítások igény szerinti véglegesítése is: az ellenőrzés, a lektorálás (amikor a kész fordítást egy másik szlovák-magyar fordító is mondatról mondatra ellenőrzi, összhangban az ISO17100-as nemzetközi szabvány előírásaival), az egységesítés, a tördelés (mivel az eredeti szlovák szöveg hossza valószínűleg eltér az elkészült magyar szöveg hosszától, az anyagok átnézésével biztosítható a megfelelő megjelenés), a formázás, a kért fájlformátum előállítása. Időigénye van a záradékolásnak is, amennyiben ez is szükséges vállalatuk számára - és időbe telik, ha a kész magyar anyagot nem e-mailen, hanem futárral kérik vissza.

A megrendelést követően ügyfelünk szlovák nyelvű szövegéből elkészítjuk a kért magyar fordítást. A munkával olyan szlovák-magyar szakfordítót bízunk meg, aki az adott témakörben, szaknyelvben járatos mind szlovák, mind pedig magyar nyelven. Fontos tudni, hogy szigorú kiválasztási folyamataink és óvatos bevonási gyakorlatunk miatt csak nagyjából minden tizedik hozzánk jelentkező szlovák-magyar szakfordító válik állandó partnerünkké. Ez az alapos szűrés vállalati partnereink érdekeit is védi.

Fordítási munkanyelveink

Tolmácsolási szolgáltatások

Szlovák-magyar fordításaink mellett tolmácsolással is segíteni tudjuk vállalatát.

Kérjen ajánlatot!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média