Spanyol szakfordítás

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Spanyol szakfordítás

A spanyol nyelv az iberoromán nyelvek csoportjába sorolható az indoeurópai nyelvcsaládon belül. A spanyol nyelv a Római Birodalom Hispania tartományában beszélt latin nyelvjárásból alakult ki, ugyanakkor európai változata a kasztíliai (castellano) dialektusból fejlődött ki. A spanyol jelenleg a második legelterjedtebb nyelv a világon, szinte egész Közép- és Dél-Amerikában hivatalos nyelv, ugyanakkor az Egyesült Államokban is több mint 40 millió ember anyanyelve, valamint az Európai Unió és az ENSZ hivatalos nyelve is. A világon mintegy 400 millió spanyol anyanyelvű ember él, és több mint félmilliárdan beszélnek spanyolul.

Az utóbbi évtizedek óta egyre nagyobbá vált a spanyol nyelvi közvetítés igénye (főként az Európai Unióhoz való csatlakozásunk óta), mivel folyamatosan élénkülnek a Spanyolországgal kialakított kétoldalú kereskedelmi, gazdasági, tudományos és turisztikai kapcsolataink. A TrM Fordítóiroda munkatársai ebben kiváló segítséget tudnak nyújtani. Felkészült, bilingvis vagy akár anyanyelvi szakembereink minőségi, az adott célcsoportnak vagy régiónak megfelelő nyelvi sajátosságú fordításokat készítenek.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

Minden esetben a feladat részletei alapján tudunk pontos és végleges árat képezni Önöknek. Ennek érdekében kérjük, lépjen velünk kapcsolatba

Spanyol szakfordítás: szakterületeink

Spanyol szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában):

gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, spanyol jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti spanyol szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles fordítás: tudjon meg többet!!

Sürgős spanyol szakfordítások

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős spanyol szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Gyors szakfordítást keres? Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú spanyol szakfordítóval dolgozunk.

Mire ügyeljek sürgős spanyol szakfordításaimmal kapcsolatban? Sürgős spanyol szakfordítások esetén érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például:

a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása

a korábbi szakfordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából

egyedi spanyol terminológia (azaz egyedi szótár) készítése a szakfordításra kerülő szöveghez

egy igen tapasztalt spanyol szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani

ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több spanyol szakfordító dolgozik

Időbe telik a kész spanyol fordítások véglegesítése is:

ellenőrzés

igény szerint lektorálás (a szakfordítást egy másik spanyol szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja)

egységesítés

tördelés (hiszen a forrásszöveg és a kész szöveg hossza általában eltér), formázás, a kért formátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, DTP.

igény szerinti záradékolás, hitelesítés

ha a fájlt nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a szakfordítás, illetve hiteles fordítás elkészülte után

Fordítási munkanyelveink

Spanyol tolmácsolás

Spanyol fordításon túl spanyol tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Kérjen ajánlatot spanyol szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média