Orosz szakfordítás

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Orosz szakfordítás

Az orosz a keleti szláv nyelvek közé tartozik az ukrán, belarusz és ruszkin nyelvekkel együtt. A nyelv cirill ábécét használ, amely összesen 33 betűt és 31 hangot tartalmaz (2 betű nem rendelkezik önálló hangértékkel). Az orosz egyike a világ legnagyobb nyelveinek: 150 millió anyanyelvi beszélője van (hivatalos nyelv az Oroszországi Föderáción kívül még Kazahsztánban, Fehéroroszországban és Kirgizisztánban is), és körülbelül ugyanennyien beszélik második nyelvként.

Annak ellenére, hogy Oroszország kiterjedése hatalmas, nincsenek nagy eltérések a helyi nyelvjárások között, ami részben a televíziózás és rádiózás hatásának köszönhető. A történelem során az orosz nyelv hatása Európára nézve mindig jelentős volt: a Szovjetunió révén a XX. századi Magyarországon (a politikai, gazdasági, kulturális és társadalmi összefonódás okán) az orosz vált a legfontosabb tanult idegen nyelvvé. Habár a rendszerváltás után jelentősége csökkent, az utóbbi időben ismét egyre számottevőbbek a gazdasági kapcsolatok a két ország között, különösen a beruházások és az energiaszektor területén, így a nyelvi közvetítésre ismét fokozott igény mutatkozik.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

Minden esetben a feladat részletei alapján tudunk pontos és végleges árat képezni Önöknek. Ennek érdekében kérjük, lépjen velünk kapcsolatba

Orosz szakfordítás: szakterületeink

Orosz szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában):

gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, orosz jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti orosz szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles fordítás: tudjon meg többet!!

Sürgős orosz szakfordítások

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős orosz szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Gyors szakfordítást keres? Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú orosz szakfordítóval dolgozunk.

Mire ügyeljek sürgős orosz szakfordításaimmal kapcsolatban? Sürgős orosz szakfordítások esetén érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például:

a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása

a korábbi szakfordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából

egyedi orosz terminológia (azaz egyedi szótár) készítése a szakfordításra kerülő szöveghez

egy igen tapasztalt orosz szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani

ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több orosz szakfordító dolgozik

Időbe telik a kész orosz fordítások véglegesítése is:

ellenőrzés

igény szerint lektorálás (a szakfordítást egy másik orosz szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja)

egységesítés

tördelés (hiszen a forrásszöveg és a kész szöveg hossza általában eltér), formázás, a kért formátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, DTP.

igény szerinti záradékolás, hitelesítés

ha a fájlt nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a szakfordítás, illetve hiteles fordítás elkészülte után

Fordítási munkanyelveink

Orosz tolmácsolás

Orosz fordításon túl orosz tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Kérjen ajánlatot orosz szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média