Olasz szakfordítás

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Olasz szakfordítás

Az olasz nyelv az újlatin nyelvek csoportjába tartozik az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán belül. Olaszországon kívül, ahol mintegy 60 millió ember anyanyelve az olasz, számos egyéb országban, mint Franciaországban, Svájcban, az Egyesült Államokban, Argentínában, Németországban, Kanadában és Brazíliában is jelentős számú olasz kisebbség él. Emellett a korábbi olasz gyarmatokon (mint Eritrea, Líbia és Szomália) a legfontosabb tanult nyelv, illetve több európai országban is (így Magyarországon is) közkedvelt idegen nyelvnek számít. Becslések szerint ma az olasz nyelvet beszélők száma mintegy 85 millió fő.

Az olasz nyelv egyik jellegzetessége, hogy területenként, egyes régiókban, városokban, főként északról délre haladva jelentős nyelvi eltérések vannak (egyes dialektusok különálló nyelvnek is számítanak, ilyen például a friuli vagy a szárd). Ez olyan mértékben jellemző, hogy egy észak-olasz nem értene meg egy dél-olaszt a ma létező közös nyelv híján, aminek egységesítése Dante nevéhez kötődik, alapja pedig a toszkán nyelvjárás.

Olaszország Magyarország egyik legjelentősebb külkereskedelmi partnere, a behozatal és a kivitel szempontjából is általában az 5 legfontosabb partner közé sorolható. A több évszázada fennálló gazdasági-kereskedelmi kapcsolatnak köszönhetően számos olasz jövevényszó található a magyar nyelvben, a kétoldalú gazdasági kapcsolatok révén pedig nagy igény mutatkozik az olasz-magyar, magyar-olasz fordításokra.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

Minden esetben a feladat részletei alapján tudunk pontos és végleges árat képezni Önöknek. Ennek érdekében kérjük, lépjen velünk kapcsolatba

Olasz szakfordítás: szakterületeink

Olasz szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában):

gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, olasz jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti olasz szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles fordítás: tudjon meg többet!!

Sürgős olasz szakfordítások

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős olasz szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Gyors szakfordítást keres? Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú olasz szakfordítóval dolgozunk.

Mire ügyeljek sürgős olasz szakfordításaimmal kapcsolatban? Sürgős olasz szakfordítások esetén érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például:

a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása

a korábbi szakfordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából

egyedi olasz terminológia (azaz egyedi szótár) készítése a szakfordításra kerülő szöveghez

egy igen tapasztalt olasz szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani

ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több olasz szakfordító dolgozik

Időbe telik a kész olasz fordítások véglegesítése is:

ellenőrzés

igény szerint lektorálás (a szakfordítást egy másik olasz szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja)

egységesítés

tördelés (hiszen a forrásszöveg és a kész szöveg hossza általában eltér), formázás, a kért formátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, DTP.

igény szerinti záradékolás, hitelesítés

ha a fájlt nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a szakfordítás, illetve hiteles fordítás elkészülte után

Fordítási munkanyelveink

Olasz tolmácsolás

Olasz fordításon túl olasz tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Kérjen ajánlatot olasz szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média