Német-magyar fordítás

Német-magyar fordítás vállalatoknak

Vállalatok részére kínált német-magyar szakfordítási szolgáltatásainkat az ISO9001-es minőségirányítási rendszerünkben foglaltak szerint végezzük. Ennek értelmében minden német nyelvről magyar nyelvre dolgozó fordítónk sok éves tapasztalattal rendelkező szakember, aki a kimagasló nyelvismereten túlmenően szakterületi jártassággal is rendelkezik. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan lesz jó minőségű egy német-magyar fordítás.

Német-magyar fordításaink számos szakterületet lefednek: többek között gazdasági (például marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turisztika), jogi, pénzügyi, műszaki (többek között építőipar, gépészet, vegyipar, járműipar), informatikai, illetve tudományos szakfordításokkal, de akár német-magyar műfordítással is tudjuk segíteni cégük munkáját, és német-magyar fordításaink hitelesítésével is rendelkezésükre állunk.

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

A német nyelv

Minden valószínűség szerint – az angol mellett – máig a német a legmeghatározóbb idegen nyelv Magyarországon, de egész Közép- és Kelet-Európában fontos szerepet tölt be közvetítő nyelvként. A kétoldalú kapcsolatok terén Németország hazánk legnagyobb pénzügyi, kereskedelmi, gazdasági és kooperációs partnere: ez a szerep már a rendszerváltást megelőzően kialakult, és azóta is változatlanul fennáll. Ennek oka a két ország hagyományos történelmi kapcsolataiban gyökerezik, amelyek már a középkor óta fennállnak Magyarország és a germánok lakta területek között. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején a magyarok legnagyobb külföldi partnere a birodalom határain kívül Bajorország volt. Nyilvánvalóan ez is oka annak, hogy a magyar szókincsben rengeteg német jövevényszó található. Nem mellékesen Németország a világ legerősebb ipari és gazdasági nagyhatalmai közé tartozik.

A német nyelv különböző változatainak összesen mintegy 90 millió anyanyelvi beszélője van, és 100 milliónál is többen tudnak németül a világon. Németország mellett a német Ausztria és Liechtenstein kizárólagos államnyelve, emellett hivatalos nyelv Svájcban és Luxemburgban is. A világ más országaiban is számos német ajkú kisebbség él. A hivatalos, irodalmi német nyelv a Hochdeutsch-ból alakult ki. Olaszországhoz hasonlóan Németország is sokáig önálló fejedelemségek laza szövetsége volt, emiatt sok eltérő nyelvjárás jött létre: ezek egymástól nagy mértékben különböznek. A Svájcban beszélt nyelvjárás például jelentősen eltér a Hochdeutsch-tól.

Hogyan készülnek német-magyar fordításaink?

Néhány kivételtől eltekintve minden német-magyar munka az ajánlatadással kezdődik.

Árajánlatunkban mindig törekszünk arra, hogy megtaláljuk azt a megoldást, amely révén cége német nyelvről magyar nyelvre készülő szakfordítását az Önnek megfelelő módon tudjuk összehangolni a büdzsére, a határidőre és a minőségre, minőségbiztosításra vonatkozó elképzelésekkel. Nem ritka, hogy többféle ajánlatot készítünk.

Kivételt azok az esetek képeznek, amikor vállalati ügyfeleinkkel kötött egyedi megállapodások alapján egy-egy projektet (ilyenek lehetnek például a hónapról hónapra felmerülő, rendszeres német-magyar projektek) külön árajánlat nélkül elkészítünk, esetenként úgy, hogy ügyfelünk beavatkozása nélkül is figyeljük a forrásként szolgáló német nyelvű weboldalt vagy német sajtóorgánumot, és az Önök által előre meghatározott időközönként készítjük el belőle a megfelelő magyar fordítást.

A határidőket illetően érdemes szem előtt tartani, hogy időt vesz igénybe a szövegek előkészítése (például a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása, a korábbi fordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából, egyedi terminológia (azaz egyedi német-magyar szótár) elkészítése a fordítandó szöveghez). Az is fontos szempont, hogy egy gyakorlott német-magyar szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi német szöveget tud lefordítani a kért magyar nyelvre - ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan szükséges a szöveg egységesítése, mivel a fordításon egyszerre több fordító is dolgozik.

Időbe telik a kész fordítások igény szerinti véglegesítése is: az ellenőrzés, a lektorálás (amikor a kész fordítást egy másik német-magyar fordító is mondatról mondatra ellenőrzi, összhangban az ISO17100-as nemzetközi szabvány előírásaival), az egységesítés, a tördelés (mivel az eredeti német szöveg hossza valószínűleg eltér az elkészült magyar szöveg hosszától, az anyagok átnézésével biztosítható a megfelelő megjelenés), a formázás, a kért fájlformátum előállítása. Időigénye van a záradékolásnak is, amennyiben ez is szükséges vállalatuk számára - és időbe telik, ha a kész magyar anyagot nem e-mailen, hanem futárral kérik vissza.

A megrendelést követően ügyfelünk német nyelvű szövegéből elkészítjuk a kért magyar fordítást. A munkával olyan német-magyar szakfordítót bízunk meg, aki az adott témakörben, szaknyelvben járatos mind német, mind pedig magyar nyelven. Fontos tudni, hogy szigorú kiválasztási folyamataink és óvatos bevonási gyakorlatunk miatt csak nagyjából minden tizedik hozzánk jelentkező német-magyar szakfordító válik állandó partnerünkké. Ez az alapos szűrés vállalati partnereink érdekeit is védi.

Fordítási munkanyelveink

Tolmácsolás német nyelvről és német nyelvre

A TrM Fordítóiroda német fordítások mellett német tolmácsolással is segíteni tudja vállalatát.

Kérjen ajánlatot!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média