Magyar-török fordítás

Magyar-török fordítás vállalatoknak

Vállalatok részére kínált magyar-török szakfordítási szolgáltatásainkat az ISO9001-es minőségirányítási rendszerünkben foglaltak szerint végezzük. Ennek értelmében minden magyar nyelvről török nyelvre dolgozó fordítónk sok éves tapasztalattal rendelkező szakember, aki a kimagasló nyelvismereten túlmenően szakterületi jártassággal is rendelkezik. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan lesz jó minőségű egy magyar-török fordítás.

Magyar-török fordításaink számos szakterületet lefednek: többek között gazdasági (például marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turisztika), jogi, pénzügyi, műszaki (többek között építőipar, gépészet, vegyipar, járműipar), informatikai, illetve tudományos szakfordításokkal, de akár magyar-török műfordítással is tudjuk segíteni cégük munkáját, és magyar-török fordításaink hitelesítésével is rendelkezésükre állunk.

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Tudnivalók a török nyelvről

A török nyelv, amelyet anyanyelvként körülbelül hatvanmillióan, összesen pedig mintegy hetvenötmillióan beszélnek, a világ egyik legelterjedtebb nyelve. A török hivatalos nyelv Törökországban, Cipruson, Észak-Cipruson, Bulgáriában és Észak-Macedóniában.

A nyelv gyökerei igen ősiek. Első írásos emlékét Mongólia területén találták, és a VIII. századból származik. A törököt igen sok jövevényszó jellemzi, mivel vándorlásaik során átvették azon népeknek szavait és írásmódját, ahol épp letelepedtek. Napjainkban a török nyelv a latin ábécét használja, de ezt viszonylag későn, 1928-ban vezették be.

A magyarhoz hasonlóan a török nyelvtan is ragokra és toldalékokra épül, és a két nyelv között más hasonlóságok is vannak. A magyarban igen sok a törökből származó jövevényszó. Akár olyan mondat is alkotható, amely hangzása és jelentése is hasonló a két nyelven: a török „Cebimde çok küçük elma var” [dzsebimde csok kücsük elma var] magyarul „Zsebemben sok kicsi alma van”.

Amennyiben cégének is szüksége van nyelvi közvetítésre török nyelvről, bátran forduljon a TrM Fordítóirodához.

Hogyan készülnek magyar-török fordításaink?

Néhány kivételtől eltekintve minden magyar-török munka az ajánlatadással kezdődik.

Árajánlatunkban mindig törekszünk arra, hogy megtaláljuk azt a megoldást, amely révén cége magyar nyelvről török nyelvre készülő szakfordítását az Önnek megfelelő módon tudjuk összehangolni a büdzsére, a határidőre és a minőségre, minőségbiztosításra vonatkozó elképzelésekkel. Nem ritka, hogy többféle ajánlatot készítünk.

Kivételt azok az esetek képeznek, amikor vállalati ügyfeleinkkel kötött egyedi megállapodások alapján egy-egy projektet (ilyenek lehetnek például a hónapról hónapra felmerülő, rendszeres magyar-török projektek) külön árajánlat nélkül elkészítünk, esetenként úgy, hogy ügyfelünk beavatkozása nélkül is figyeljük a forrásként szolgáló magyar nyelvű weboldalt vagy magyar sajtóorgánumot, és az Önök által előre meghatározott időközönként készítjük el belőle a megfelelő török fordítást.

A határidőket illetően érdemes szem előtt tartani, hogy időt vesz igénybe a szövegek előkészítése (például a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása, a korábbi fordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából, egyedi terminológia (azaz egyedi magyar-török szótár) elkészítése a fordítandó szöveghez). Az is fontos szempont, hogy egy gyakorlott magyar-török szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi magyar szöveget tud lefordítani a kért török nyelvre - ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan szükséges a szöveg egységesítése, mivel a fordításon egyszerre több fordító is dolgozik.

Időbe telik a kész fordítások igény szerinti véglegesítése is: az ellenőrzés, a lektorálás (amikor a kész fordítást egy másik magyar-török fordító is mondatról mondatra ellenőrzi, összhangban az ISO17100-as nemzetközi szabvány előírásaival), az egységesítés, a tördelés (mivel az eredeti magyar szöveg hossza valószínűleg eltér az elkészült török szöveg hosszától, az anyagok átnézésével biztosítható a megfelelő megjelenés), a formázás, a kért fájlformátum előállítása. Időigénye van a záradékolásnak is, amennyiben ez is szükséges vállalatuk számára - és időbe telik, ha a kész török anyagot nem e-mailen, hanem futárral kérik vissza.

A megrendelést követően ügyfelünk magyar nyelvű szövegéből elkészítjuk a kért török fordítást. A munkával olyan magyar-török szakfordítót bízunk meg, aki az adott témakörben, szaknyelvben járatos mind magyar, mind pedig török nyelven. Fontos tudni, hogy szigorú kiválasztási folyamataink és óvatos bevonási gyakorlatunk miatt csak nagyjából minden tizedik hozzánk jelentkező magyar-török szakfordító válik állandó partnerünkké. Ez az alapos szűrés vállalati partnereink érdekeit is védi.

Fordítási munkanyelveink

Tolmácsolási szolgáltatások

Magyar-török fordításaink mellett tolmácsolással is segíteni tudjuk vállalatát.

Kérjen ajánlatot!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média