Magyar-japán fordítás

Magyar-japán fordítás vállalatoknak

Vállalatok részére kínált magyar-japán szakfordítási szolgáltatásainkat az ISO9001-es minőségirányítási rendszerünkben foglaltak szerint végezzük. Ennek értelmében minden magyar nyelvről japán nyelvre dolgozó fordítónk sok éves tapasztalattal rendelkező szakember, aki a kimagasló nyelvismereten túlmenően szakterületi jártassággal is rendelkezik. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan lesz jó minőségű egy magyar-japán fordítás.

Magyar-japán fordításaink számos szakterületet lefednek: többek között gazdasági (például marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turisztika), jogi, pénzügyi, műszaki (többek között építőipar, gépészet, vegyipar, járműipar), informatikai, illetve tudományos szakfordításokkal, de akár magyar-japán műfordítással is tudjuk segíteni cégük munkáját, és magyar-japán fordításaink hitelesítésével is rendelkezésükre állunk.

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

A japán nyelv

A „felkelő nap országa” a szamurájok, az origami, a szusi, a szumó, a szaké és természetesen az anime földje, de számos egyéb, évezredes hagyomány és szertartás otthona is. A sok évszázadig tartó elszigeteltség után modern világunkban ezernyi szál köti össze Japánt a nagyvilággal, így hazánkkal is. Ez keresetté teszi a magyar és japán nyelvet is jól ismerő szakemberek munkáját.

A japán nyelv, amelyet mintegy 130 millióan beszélnek, a szintén japánnak nevezett nyelvcsaládba tartozik. A nyelv eredete nem pontosan ismert, eddig egyik elmélet sem nyert kétséget kizáróan bizonyítást – de a japán nyelv a közhiedelemmel ellentétben nem áll rokonságban a kínaival, habár átvették a kínai írásjeleket. A japánnak három nagyobb nyelvjárása van: a hivatalos nyelv a tokiói nyelvjárásból alakult ki.

Japán a GDP-t tekintve az USA és Kína után a világ harmadik legerősebb gazdaságú országa. A japán-magyar kulturális kapcsolatok kezdete a XIX. század második felére tehető, de a két ország viszonya az 1989-es rendszerváltás után indult igazán fejlődésnek. A 90-es években számos japán cég hozott létre irodát, telephelyet hazánkban. A 2000-es évek végére a két ország közötti áruforgalom meghaladta a 2 milliárd eurót!

A szoros gazdasági és kulturális kapcsolatok hatására ugrásszerűen nőtt a japán és a magyar nyelv közötti fordítási és tolmácsolási igény (de a japán nyelvtanfolyamok is népszerűek). A japán nyelv nehézsége és ritka volta miatt hazánkban mindmáig kevés magasan képzett japán-magyar fordító és tolmács dolgozik, ráadásul a bonyolult írásjelek és a gyökeresen más nyelvi rendszer ismeretén túl egy jó szakembernek a japán kultúra sajátosságaival is tisztában kell lennie. A TrM Fordítóiroda gyakorlott csapata jelentős tapasztalata révén segíteni tudja vállalata japán nyelvű kommunikációs feladatait.

Hogyan készülnek magyar-japán fordításaink?

Néhány kivételtől eltekintve minden magyar-japán munka az ajánlatadással kezdődik.

Árajánlatunkban mindig törekszünk arra, hogy megtaláljuk azt a megoldást, amely révén cége magyar nyelvről japán nyelvre készülő szakfordítását az Önnek megfelelő módon tudjuk összehangolni a büdzsére, a határidőre és a minőségre, minőségbiztosításra vonatkozó elképzelésekkel. Nem ritka, hogy többféle ajánlatot készítünk.

Kivételt azok az esetek képeznek, amikor vállalati ügyfeleinkkel kötött egyedi megállapodások alapján egy-egy projektet (ilyenek lehetnek például a hónapról hónapra felmerülő, rendszeres magyar-japán projektek) külön árajánlat nélkül elkészítünk, esetenként úgy, hogy ügyfelünk beavatkozása nélkül is figyeljük a forrásként szolgáló magyar nyelvű weboldalt vagy magyar sajtóorgánumot, és az Önök által előre meghatározott időközönként készítjük el belőle a megfelelő japán fordítást.

A határidőket illetően érdemes szem előtt tartani, hogy időt vesz igénybe a szövegek előkészítése (például a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása, a korábbi fordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából, egyedi terminológia (azaz egyedi magyar-japán szótár) elkészítése a fordítandó szöveghez). Az is fontos szempont, hogy egy gyakorlott magyar-japán szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi magyar szöveget tud lefordítani a kért japán nyelvre - ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan szükséges a szöveg egységesítése, mivel a fordításon egyszerre több fordító is dolgozik.

Időbe telik a kész fordítások igény szerinti véglegesítése is: az ellenőrzés, a lektorálás (amikor a kész fordítást egy másik magyar-japán fordító is mondatról mondatra ellenőrzi, összhangban az ISO17100-as nemzetközi szabvány előírásaival), az egységesítés, a tördelés (mivel az eredeti magyar szöveg hossza valószínűleg eltér az elkészült japán szöveg hosszától, az anyagok átnézésével biztosítható a megfelelő megjelenés), a formázás, a kért fájlformátum előállítása. Időigénye van a záradékolásnak is, amennyiben ez is szükséges vállalatuk számára - és időbe telik, ha a kész japán anyagot nem e-mailen, hanem futárral kérik vissza.

A megrendelést követően ügyfelünk magyar nyelvű szövegéből elkészítjuk a kért japán fordítást. A munkával olyan magyar-japán szakfordítót bízunk meg, aki az adott témakörben, szaknyelvben járatos mind magyar, mind pedig japán nyelven. Fontos tudni, hogy szigorú kiválasztási folyamataink és óvatos bevonási gyakorlatunk miatt csak nagyjából minden tizedik hozzánk jelentkező magyar-japán szakfordító válik állandó partnerünkké. Ez az alapos szűrés vállalati partnereink érdekeit is védi.

Fordítási munkanyelveink

Tolmácsolás japán nyelvről és japán nyelvre

A TrM Fordítóiroda japán fordítások mellett japán tolmácsolással is segíteni tudja vállalatát.

Kérjen ajánlatot!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média