Kínai szakfordítás

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Kínai szakfordítás

A világon mintegy 1,5 milliárd fő beszéli a kínai nyelvet, 7 különböző nyelvjárásban (wu, yue, mandarin, xiang, hakka, min és gan), amiből 1,3 milliárd főnek ez az anyanyelve. A kínai az ENSZ egyik munkanyelve is.

Akárcsak Európában a latin, Ázsiában a kínai nyelv és írásbeliség töltötte be a közvetítő szerepet, így évszázadokon át eszköz volt a kultúra megőrzésében. A világ egyik legősibb, mai napig is létező írása a mintegy 3000 éves múlttal rendelkező kínai írás (az i.e. 2. évezredből származnak az első írásos jelek).

A fent említett hét nagy nyelvjárás annyira különböző, hogy beszélői nem értenék meg egymást egy egységesített kínai nyelv, a pu-tong-hua nélkül, ami egyben a Kínai Népköztársaság hivatalos nyelve is, és a pekingi dialektuson alapszik. Kínában ez a média nyelve, illetve a kínai nyelvet tanuló külföldieknek is ezt szokták tanítani, mivel segítségével bárhol megértik őket.

Kína gazdasági szempontból a világ második vezető nagyhatalma, ami részben hatalmas kiterjedésének és óriási népességének is köszönhető. Hazánk egyik jelentős gazdasági partnere is, így nagy a kínai-magyar vagy magyar-kínai fordításra/tolmácsolásra felmerülő igény. A TrM Fordítóiroda gyakorlott, diplomás szakemberei ebben is segítséget tudnak nyújtani. Anyanyelvi vagy bilingvis munkatársaink kiváló minőségű és minden célcsoportnak megfelelő fordításokat készítenek, legyen szó magyar-kínai, kínai-magyar, angol-kínai vagy kínai-angol fordításról, sőt tolmácsolással is vállalata rendelkezésére állunk.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

Minden esetben a feladat részletei alapján tudunk pontos és végleges árat képezni Önöknek. Ennek érdekében kérjük, lépjen velünk kapcsolatba

Kínai szakfordítás: szakterületeink

Kínai szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában):

gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, kínai jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti kínai szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles fordítás: tudjon meg többet!!

Sürgős kínai szakfordítások

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős kínai szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Gyors szakfordítást keres? Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú kínai szakfordítóval dolgozunk.

Mire ügyeljek sürgős kínai szakfordításaimmal kapcsolatban? Sürgős kínai szakfordítások esetén érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például:

a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása

a korábbi szakfordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából

egyedi kínai terminológia (azaz egyedi szótár) készítése a szakfordításra kerülő szöveghez

egy igen tapasztalt kínai szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani

ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több kínai szakfordító dolgozik

Időbe telik a kész kínai fordítások véglegesítése is:

ellenőrzés

igény szerint lektorálás (a szakfordítást egy másik kínai szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja)

egységesítés

tördelés (hiszen a forrásszöveg és a kész szöveg hossza általában eltér), formázás, a kért formátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, DTP.

igény szerinti záradékolás, hitelesítés

ha a fájlt nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a szakfordítás, illetve hiteles fordítás elkészülte után

Fordítási munkanyelveink

Kínai tolmácsolás

Kínai fordításon túl kínai tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Kérjen ajánlatot kínai szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média