Görög-magyar fordítás

Görög-magyar fordítás vállalatoknak

Vállalatok részére kínált görög-magyar szakfordítási szolgáltatásainkat az ISO9001-es minőségirányítási rendszerünkben foglaltak szerint végezzük. Ennek értelmében minden görög nyelvről magyar nyelvre dolgozó fordítónk sok éves tapasztalattal rendelkező szakember, aki a kimagasló nyelvismereten túlmenően szakterületi jártassággal is rendelkezik. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan lesz jó minőségű egy görög-magyar fordítás.

Görög-magyar fordításaink számos szakterületet lefednek: többek között gazdasági (például marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turisztika), jogi, pénzügyi, műszaki (többek között építőipar, gépészet, vegyipar, járműipar), informatikai, illetve tudományos szakfordításokkal, de akár görög-magyar műfordítással is tudjuk segíteni cégük munkáját, és görög-magyar fordításaink hitelesítésével is rendelkezésükre állunk.

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Röviden a görög nyelvről

A görög Európában az egyik legősibb, írásos emlékekkel rendelkező nyelv, amely az indoeurópai nyelvcsalád hellén ágához tartozik. Mintegy tízmillióan beszélik Görögországban, világszerte pedig összesen csaknem húszmillióan. Görögország mellett Ciprus és az EU hivatalos nyelve is.

A görög nyelv két fő nyelvi korszakát, az ógörögöt és az újgörögöt szokták elkülöníteni. A görög ábécé a föníciaiból alakult ki, és többek között a cirill ábécé alapjául is szolgál. Napjaink természettudományos és műszaki gyakorlatában számos jelöléshez görög betűket használnak (elég csak a π-re gondolni). A ma is használatos ábécé huszonnégy betűből áll, és külön szimbólummal jelöl minden magán- és mássalhangzót (ebben különbözik ősétől, a föníciai ábécétől).

Évezredes múltjának köszönhetően a görög ábécé több változattal is rendelkezett: közöttük a két legjelentősebb a jón (keleti) és a khalkidiai (nyugati). Az athéni dialektus a jón (keleti) írást használta, emiatt a khalkidiai (nyugati) változat fokozatosan kiszorult a nyelvből.

Görögország évente mintegy tizenkét millió turistát lát vendégül szigetekben gazdag, mediterrán tengerpartjai, valamint ősi kultúrája révén. A turizmus és általában az élénk gazdasági kapcsolatok miatt folyamatos az igény a közvetítésre a görög és más nyelvek között – amennyiben ilyen jellegű szolgáltatásra van szüksége, bátran forduljon a TrM Fordítóirodához.

Hogyan készülnek görög-magyar fordításaink?

Néhány kivételtől eltekintve minden görög-magyar munka az ajánlatadással kezdődik.

Árajánlatunkban mindig törekszünk arra, hogy megtaláljuk azt a megoldást, amely révén cége görög nyelvről magyar nyelvre készülő szakfordítását az Önnek megfelelő módon tudjuk összehangolni a büdzsére, a határidőre és a minőségre, minőségbiztosításra vonatkozó elképzelésekkel. Nem ritka, hogy többféle ajánlatot készítünk.

Kivételt azok az esetek képeznek, amikor vállalati ügyfeleinkkel kötött egyedi megállapodások alapján egy-egy projektet (ilyenek lehetnek például a hónapról hónapra felmerülő, rendszeres görög-magyar projektek) külön árajánlat nélkül elkészítünk, esetenként úgy, hogy ügyfelünk beavatkozása nélkül is figyeljük a forrásként szolgáló görög nyelvű weboldalt vagy görög sajtóorgánumot, és az Önök által előre meghatározott időközönként készítjük el belőle a megfelelő magyar fordítást.

A határidőket illetően érdemes szem előtt tartani, hogy időt vesz igénybe a szövegek előkészítése (például a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása, a korábbi fordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából, egyedi terminológia (azaz egyedi görög-magyar szótár) elkészítése a fordítandó szöveghez). Az is fontos szempont, hogy egy gyakorlott görög-magyar szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi görög szöveget tud lefordítani a kért magyar nyelvre - ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan szükséges a szöveg egységesítése, mivel a fordításon egyszerre több fordító is dolgozik.

Időbe telik a kész fordítások igény szerinti véglegesítése is: az ellenőrzés, a lektorálás (amikor a kész fordítást egy másik görög-magyar fordító is mondatról mondatra ellenőrzi, összhangban az ISO17100-as nemzetközi szabvány előírásaival), az egységesítés, a tördelés (mivel az eredeti görög szöveg hossza valószínűleg eltér az elkészült magyar szöveg hosszától, az anyagok átnézésével biztosítható a megfelelő megjelenés), a formázás, a kért fájlformátum előállítása. Időigénye van a záradékolásnak is, amennyiben ez is szükséges vállalatuk számára - és időbe telik, ha a kész magyar anyagot nem e-mailen, hanem futárral kérik vissza.

A megrendelést követően ügyfelünk görög nyelvű szövegéből elkészítjuk a kért magyar fordítást. A munkával olyan görög-magyar szakfordítót bízunk meg, aki az adott témakörben, szaknyelvben járatos mind görög, mind pedig magyar nyelven. Fontos tudni, hogy szigorú kiválasztási folyamataink és óvatos bevonási gyakorlatunk miatt csak nagyjából minden tizedik hozzánk jelentkező görög-magyar szakfordító válik állandó partnerünkké. Ez az alapos szűrés vállalati partnereink érdekeit is védi.

Fordítási munkanyelveink

Tolmácsolási szolgáltatások

Görög-magyar fordításaink mellett tolmácsolással is segíteni tudjuk vállalatát.

Kérjen ajánlatot!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média