Cseh szakfordítás

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Cseh szakfordítás

A cseh nyelv az indoeurópai nyelvcsaládon belül a nyugati szláv nyelvek egyike. A Cseh Köztársaság és az Európai Unió hivatalos nyelve, illetve kisebbségi nyelv Ausztriában, Németországban, Horvátországban és Szlovákiában (itt a cseh nyelv használható akár a hivatalos kommunikációban is). A nyelvet mintegy 12 millióan beszélik, ebből körülbelül 10 millió az anyanyelvi beszélő. A szlovák és a cseh nyelv között olyan mértékű a hasonlóság, hogy kölcsönös érthetőség áll fenn közöttük (mint ugyanazon nyelv két nyelvjárása között).

A cseh ábécé a latin ábécé módosított változatából áll és 42 betűt tartalmaz, amelyből 8 hacsekkel ellátott karakter (č, ě, ď, ň, ř, š, ť, ž). Ezenkívül a nyelv számos hangpárral is rendelkezik. Összesen 7 névszói esetet és 3 nemet különböztet meg (hímnem, nőnem, semlegesnem), ami jellemző egyéb szláv vagy szláv rokonságban lévő nyelvekre is. Három nagyobb nyelvjárása van: a bohémiai cseh, a morva cseh és a lach nyelvjárás (bár ez utóbbi már átmenet a cseh és a sziléziai nyelv között).

A közép-európai Csehország fővárosa, a „száztornyú város” néven ismert Prága turisztikai szempontból napjaink egyik legkedveltebb célpontja, amelyet az UNESCO 1992-ben a világörökség részévé nyilvánított. A gazdag kultúrával és érdekes történelmi háttérrel rendelkező város olyan világhírű eseményeknek ad helyszínt, mint például az évente megrendezendő Prágai Nemzetközi Tavaszi Fesztivál. Csehország a sport területén is fontos szerepet játszik.

Magyarország és Csehország kapcsolata már a XI. századtól kezdve jelentős volt, hiszen a két országnak számos közös, vagy rokoni szállal összekötött uralkodója volt. A magyar-cseh együttműködés azóta folyamatosan bővül, kulturális és oktatási szempontból éppúgy (Magyarországon 3 felsőoktatási intézményben folyik cseh oktatás, a cseh Károly Egyetemen pedig oktatnak magyar nyelvet és irodalmat), mint gazdaságilag: számos cseh vállalatnak vannak Magyarországon befektetései.

A TrM Fordítóiroda munkatársai az Ön segítségére lehetnek vállalata cseh nyelvű fordításai terén, legyen szó magyar-cseh, cseh-magyar, angol-cseh vagy cseh-angol fordításról, esetleg tolmácsolásról.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

Minden esetben a feladat részletei alapján tudunk pontos és végleges árat képezni Önöknek. Ennek érdekében kérjük, lépjen velünk kapcsolatba

Cseh szakfordítás: szakterületeink

Cseh szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában):

gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, cseh jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti cseh szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles fordítás: tudjon meg többet!!

Sürgős cseh szakfordítások

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős cseh szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Gyors szakfordítást keres? Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú cseh szakfordítóval dolgozunk.

Mire ügyeljek sürgős cseh szakfordításaimmal kapcsolatban? Sürgős cseh szakfordítások esetén érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például:

a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása

a korábbi szakfordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából

egyedi cseh terminológia (azaz egyedi szótár) készítése a szakfordításra kerülő szöveghez

egy igen tapasztalt cseh szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani

ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több cseh szakfordító dolgozik

Időbe telik a kész cseh fordítások véglegesítése is:

ellenőrzés

igény szerint lektorálás (a szakfordítást egy másik cseh szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja)

egységesítés

tördelés (hiszen a forrásszöveg és a kész szöveg hossza általában eltér), formázás, a kért formátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, DTP.

igény szerinti záradékolás, hitelesítés

ha a fájlt nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a szakfordítás, illetve hiteles fordítás elkészülte után

Fordítási munkanyelveink

Cseh tolmácsolás

Cseh fordításon túl cseh tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Kérjen ajánlatot cseh szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@trmtranslations.hu
Közösségi média